Как да развием положително мислене

Преди да можете да развиете модел на положително мислене, трябва преди всичко да осъзнавате, че това не е нещо, което да правите от време навреме. Позитивното мислене, трябва да прилагате ежедневно или поне често. Когато го превърнете в ежедневен навик, Вие създавате нагласа на положително мислене, което Ви помага да избегнете потенциално негативните ситуации и бързо и лесно да се справяте с дребните предизвикателства. С нагласата на положително мислене, Вие със сигурност ще се наслаждавате на един по-добър живот, изпълнен с радости и щастие.

Вие привличате, това за което мислите често!

Затова, когато редовно си мислите колко е труден животът, Вие привличате ситуации, които правят живота Ви по-труден. Ако си мислите, че е трудно да се изкарват пари, Вие ще привличате ситуации, които ще ще превърнат изкарването на пари наистина трудно за Вас.

За да имате нагласата да мислите положително, Вие трябва да имате положителни мисли и те да са във Вашия ум непрекъснато. Най-добрият начин да започнете е да промените начина, по който мислите. Затова започнете да обръщате внимание на Вашите мисли и да ги анализирате. Всеки ден, когато се усетите, че мислите, задайте си следните въпроси: “За какво си мисля в момента?”, “Това положителна мисъл ли е или отрицателна?”, “Помага ли ми тя да подобря живота си или го прави по-труден?” И ако мисълта, не Ви помага по никакъв начин, не прави живота Ви по-приятен, не Ви позволява да успеете във Вашите начинания или се опитва да привлече нещо, което не желаете, тогава я сменете незабавно. Сменете я с положителна мисъл и си я повтаряйте редовно. Този процес е известен като положително твърдение.

Някои от Вас може да опитали метода на положителните твърдения и да не са постигнали резултат. Възможно е, защото резултатите, които метода дава са различни. Докато  развиете своята нагласа за положително мислене ще отнеме известно врме да видите истински резултати от повтарянето на положителни твърдения. Резултатът зависи от това, какво искате и къде се намирате спрямо него (резултата). Например ако изкарвате по 1000 лева на месец, а желаете да изкарвате по 50 000 ще отнеме известно време докато постигнете резултат и може би няма да усетите напредъка толкова бързо, колкото Ви се иска. Това е така, защото в момента съзнанието Ви е програмирано да изкарва по 1000 лева (или около) на месец. За да постигнете желаният от Вас резултат (50 000 лева на месец), Вие трябва да промените изцяло начина по който мислите. Методът на положителните твърдения ще Ви помогне, но Вие трябва да направите много повече. Той сам по себе си, дори и правилно прилаган, няма да даде желаният резултат. Друга причина, за да не достигате желания резултат чрез положителните твърдения е защото те може би не са прилагани правилно. За да изградите нагласа за положително мислене, Вашите положителни твърдения трябва да се изказват ежедневно, да са винаги в сегашно време и да ги изказвате на глас!

Другият мощен инструмент, чрез който да постигнете успех е визуализацията. Визуализирайте Вашият успех или това, което искате да постгнете. Това ще помогне да увеличите резултатите от положителните твърдения. Няма никакъв смисъл да изказвате положителни твърдения за изкарването на 50 000 лева на месец и да нямате нито една картина във Вашето подсъзнание, която да асоциирате с постигането на целта. Когато визуализирате, Вашето подсъзнание свързва картината с положителното твърдение и Ви помага да постигнете успех по-скоро. А това е целта нали?

Други статии свързани с положителното мислене:

Какво е положителното мисленеЕтикети: , , ,Ако статията Ви харесва гласувайте за нея или я споделете!
Добави в Svejo Pin It On Pinterest

Follow Me on Pinterest
'

Switch to our mobile site